07 de febrer 2013

Carnaval, carnaval!

Avui us deixo un post amb un cert aire retro, ho notareu sobretot per les cançons, els més petits ni tan sols coneixereu els artistes que les interpreten! Però intentaré que com a mínim faci aflorar algún somriure nostàlgic :-) Pel títol m'ha inspirat la cançó de Georgie Dann: "Carnaval, carnaval, carnaval te quiero, lalalalaralala, bailaremos sin parar en el mundo entero!"

El temps de Carnestoltes troba el seu origen en antigues festes paganes d'hivern, però actualment s'ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic. Petits, joves i no tan joves es disfressen, participen de concursos, rues, disfruten de la llibertat extrema que agafa forma en el Rei del Carnaval. I val la pena aprofitar-ho perquè els propers 40 dies són un temps de sacrifici que pren la representació de la vella Quaresma, una vella de set cames que dejuna i no menja carn, però si peix.


Els esdeveniments més importants d'aquesta setmana comencen avui, amb el dijous gras, que podem disfrutar menjant botifarra d'ou, truita i coca de llardons, i finalitzen el dimecres de cendra, que és el primer dia de la Quaresma, però això ja us ho explicaré el proper dia!

Per acabar us deixo una cançó de la gran Celia Cruz: "La vida es un carnaval y es más bello vivir cantando"


Per cert, vosaltres de què us disfressareu??