02 de febrer 2013

Arriba el dia de treure el pessebre!

Avui és la Candelera, la festa de la llum, que com el seu nom indica ve de candela. Han passat 40 dies des del Nadal i commemorem la Presentació de Jesús al temple de Jerusalem, així com la Purificació de la seva mare Maria, ritus que era obligatori en la tradició jueva i que consistia en l'oferiment i benedicció de candeles de cera. La tradició marca que avui toca desmuntar el pessebre i que es tanca el cicle de Nadal, però les presses amb les que vivim fan que segurament molts de nosaltres ja faci dies que el tenim guardat a la caixa fins l'any que ve.

A més, la tradició popular catalana ens ha deixat moltes dites, i avui cal destacar una de caire meteoròlogic: "Si la Candelera plora, l'hivern és fora, si la Candelera riu, el fred és viu".
I em sembla a mi, que amb aquest sol que llueix... el fred és ben viu!! Així que no guardeu els abrics que ens queda mig hivern per endavant! :)

També us vull fer una proposta per aquest cap de setmana, sobretot pels que esteu avorrits, tancats a casa sense plans i no sabeu què fer! Us convido a venir a la Fira de la Candelera de Molins de Rei! Hi podem trobar gastronomia popular, comerç, creacions culturals, activitats adreçades a petits, joves i grans! A la web podeu consultar el programa i triar el que us engresqui més. A mi m'han convençut aquestes botifarres de la cansaladeria Elisa!



Una petita recomanació pels que us animeu a anar-hi, agafeu el tren!

I encara us volia dir una coseta més... és un petit secret que us dic a cau d'orella ;) Avui és l'aniversari del nostre mossèn, així que per molts anys Xavi!