01 de desembre 2013

Conte d'un deixeble de Jesús

Un dia estava un deixeble de Jesús envoltat de nens que li demanaven que els hi expliqués un conte. L’home els va dir que s’asseguessin al seu voltant i els hi va dir:
-Està bé, us explicaré un conte que té una endevinalla final a veure qui la sap.
I tot seguit, mentre els nens escoltaven en silenci va començar el conte:


“Hi havia una vegada, en un poble molt petit a prop de Jerusalem, un camperol pobre que no tenia res per menjar perquè la sequera havia destruït les seves collites. Mort de gana va decidir anar al poble del costat a veure si algú li donava de menjar.
Va travessar aquelles terres seques i caloroses mort de set i de gana, però a la fi va arribar al poble. Aleshores només va veure dues cases, una molt gran i rica i una altra molt petita i pobre.
“Aniré a la gran, de segur que tindran prou menjar per donar-me’n” va pensar i va trucar a la porta de la casa gran. El va obrir un criat, molt ben vestit i li digué:
-Què vols?
-Sóc pobre i tinc molta gana, només vull quelcom per menjar- va dir
-Esperat, he de parlar amb l’amo- va contestar el criat i tancà la porta. El criat anà a trobar l’amo que en aquell moment estava menjant. L’amo estava assegut a taula, rodejat per deus safates plenes a vesar de menjar. Entrà el criat i li digué:
-Senyor, un pobre demana quelcom per menjar
L’amo digué:
-Ves a trobar-lo i digues-li que s’esperi. Que estic menjant i que quan acabi li donarem les sobres.
Així ho va fer el criat i el pobre es va asseure a fora la casa esperant el menjar. Però com que tenia tanta gana va a anar a trucar a la porta de la casa pobra. Va obrir un home d’aspecte tan pobre com ell i li digué:
-Què vols?
- Sóc pobre i tinc molta gana, només vull quelcom per menjar- va dir el camperol
-Passa i seu a taula. Anava a menjar ara. Només tinc un plat de sopa i un tros de pa, però farem dues meitats i menjarem plegats.»

 Aleshores el deixeble de Jesús es va aixecar i va preguntar als nens:
-Nens, digueu-me quin d’aquests dos homes, el ric o el pobre ha satisfet més a nostre Senyor Jesucrist.
-El pobre!!- van cridar tots alhora.
-Certament- va dir el deixeble- perquè aquest pobre s’ha compadit del seu germà camperol i ha compartit el poc que tenia amb ell sense esperar a saciar-se primer. I això es el que ensenya nostre Senyor: “estima al proïsme com a tu mateix”.


Esperem que aquest conte us hagi agradat i que us faci pensar. Fins la propera!