19 de març 2013

Habemus Papam!

El passat dimecres dia 13 de març es va escollir el nou Sant Pare de l'Església catòlica, el Papa Francesc. Per primera vegada s'ha escollit un jesuïta, que a més és un cardenal argentí, pels aficionats al futbol, com el Messi! Ha triat el nom de Francesc com sant Francesc d'Assís, que va ser un sant italià que es va caracteritzar pel seu amor pels animals, la seva opció pels pobres i la seva humilitat extrema. Realment, es poden dir moltes coses d'aquest nou Papa, i segurament també sorgiran veus crítiques pel seu passat, però s'ha de reconèixer que un sant Pare que se salta els protocols tan sovint per estar a prop de la gent, trenca idees preconcebudes i deixa anar sospirs amb frases tan eloqüents com "Com m'agradaria una Església pobra i per als pobres" donarà molt que parlar! Jo, doncs què voleu que us digui! tinc molta esperança posada en el Papa Francesc :)

En consonància amb la frase pronunciada pel Papa, us deixo aquest enllaç relacionat amb la Quaresma i els més pobres: 40 dies amb els últims, perquè hem de ser tots els que ens recordem dels més pobres, no s'hi val a criticar els altres perquè creiem que han de fer més, tots hi hem de posar el nostre granet de sorra!

I avui , 19 de març, sant Josep, celebrem el dia del pare. Sant Josep era el pare de Jesús, era qui li va fer de pare des que va néixer, li va ensenyar l'ofici de fuster i el va educar al costat de Maria. Poques coses més sabem d'ell, però era una bona persona que va estimar la seva dona, acceptant el que se li va dir en somnis i criant el fill de Déu. Així que commemorant aquest dia, no oblideu felicitar els vostres pares i fer-los el millor regal, la vostra estimació sense límit! I que aprofiti la crema de sant Josep ;)